Reflektion

Höst

host

Höst. Och bokmässan kom som den skulle. Det var my first time. Har medvetet undvikt mässan efter bilder från folkhavet i tidningarna. Egentligen borde jag älska att omge mig med likasinnade. Vad jag vet är jag en udda fågel i min bransch. Finns säkert många som läser /skriver i byggbranschen, men att säga att man gillar klassiker och gärna sätter sig med en diktsamling en fredag ger en bild som får omgivningen att pynta mig med många attribut som jag själv anser att jag saknar. (Exempelvis att man skulle vara en mjukis eller tycka att det finns fin- och fulkultur).

För mig är det inget konstigt att jag kan tänka mig att krypa i lera, tävla, spotta och svära för att komma framåt och sedan läsa en text för dess utformning och för orden snarare än innehållet. En människa har så många färger.

Bokmässan var trevlig, det var ett gytter av intryck. Leif GW Persson på en stol, sluddrande. Jag uppfattade fragment av vad han sa. Kan inte återge det exakt – något i stil med att läsa är att resa, få tillgång till en parallell verklighet. Det var fint.

Vid seriehörnan spanade jag på Nina Hemmingssons alster. Hade keps denna kväll för att keps är så bra när man vill sålla intrycken. När jag lyfte på skärmen satt Nina H där i egen hög person –ungefär så nära att det skulle vara naturligt att påbörja ett small-talk. I samma sekund insåg jag att jag inte skulle köpa någon av hennes böcker som jag stod och fingrade på. Jag fällde ner skärmen, kinderna hettade till och jag backade sakta men säkert därifrån. Just då hade det varit fint om det min kompis hade sagt om bokmässan var sant – att det finns gott om gratisbubbel. (Det blev superbra ändå för senare på kvällen blev det bubbel, öl och en spännande holländsk julmustöl på ett litet hak på Friggagatan (med min kompis).)

Hösten är en period som börjar med ett fyrverkeri i färger och dofter och slutar i mörker, fukt och dimma. En period där jobb staplar sig och skymmer sikten fram tills att alla i fikarummet pratar om att de julhandlat och jag precis insett att det är den 18 december. Det är samma sak varje år.
Just därför ska jag förändra något denna höst. Jag vet ännu inte vad. Men något ska jag ändra.

9 tankar om “Höst

 1. Händer inte saker hela tiden? Det gäller att uppskatta dem. Småsaker. Jag är säker på att du gör. Det framgår av dina texter. Uppskatta dem! Feel them Darling!

  Gillad av 1 person

 2. Kroniskt för snabb att skicka utan att kolla: ett ord saknades, så blev det knepigt. Här är den rätta versionen:
  Jag skulle flytta julen till januari för att hinna med allt man ”ska” i december. Men då hade du fyllt din nyvunna tid med ännu mera aktiviteter… Du är livet själv min kära!

  Gillad av 1 person

 3. Fint skrivet om hösten. Om hur den börjar i fyrverkeri och dofter och slutar i mörker. Fast då kommer ju ett annat slags ljus – snön (om vi har tur) och advent, jul och nyår. Hösten är min favorit av årstiderna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s