Inspiration / Reflektion / Skriva

Skriva – hur?

anteckningsbok

 

Här kommer några tips till dig som behöver starthjälp för att komma igång med ditt skrivande. Eller för dig som vill bli bättre på att skriva.
Idag blir det tips på länkar. Nästa vecka tipsar jag om guideböcker.

Kurser

Om du vill gå kurs kan jag varmt rekommendera Jorun Modén, lektör och författare. Hon är duktig på att ge kritik som ökar motivationen.
Jorun ger skrivarkurser i Stockholm, men har även distanskurser.Jag har gått flera med stor behållning. På distanskursen är det ca 10 deltagare med var sin webplats i ett slutet forum. Där publicerar man texter på sin egen ”lya”. Jorun ger feedback 1 gång/vecka.
Varje vecka släpps en ny lektion och varje vecka har man en timmes chatt med hela gruppen där Jorun går igenom veckans lektion. Så får man övningar som är kopplade till veckans tema. Efter kursen får man ett kompendium med kursens innehåll.

Sedan har vi Ann Ljungberg också författare och lektör. Hon har kurser (bland annat en gratiskurs som jag tipsat om tidigare). Ann är aktiv och kreativ, det bubblar om hennes hemsida. Har webbtv med skrivartema som hon lägger upp på youtube.

Författare som bloggar

Om du är intresserad av att följa en författare som bloggar kan jag tipsa om Jenny Forsberg . Jenny är författare på fredagar och språkkonsult måndag till torsdag. På hennes sida finns en lista med länkar till andra författare, kanske hittar du någon där som passar att inspireras av?

Sida för att knyta skrivarkontakter

Så finns Kapitel 1 som är en samlingssida för diskussion, blogg, tävlingar, forum och artiklar med fokus på skrivande. Det är gratis att bli medlem och ta del av ett större utbud av sidan.

Tävlingar, länkar och inspiration

Författare; Eva Ulleruds hemsida erbjuder en trevlig odyssé i skrivandets konst. Där finns länkar till utbildningar, bokmässor, utställningar. Under ”om mig” finns länkar till alla möjliga anknytningar till skrivande.
Hon  har en flik med aktuella skrivtävlingar

Just do it!

Bara att börja skriva !

PS. Själv redigerar jag fortfarande mina tio första kapitel. Det går långsamt framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s